Een restaurant in een dorpje in de Franse Corrèze te koop Een restaurant in een dorpje in de Franse Corrèze te koop

Een restaurant in een dorpje in de Franse Corrèze te koop

Restaurant in de Franse Corrèze te koop

Op een kleine 450km onder Parijs, middenin een lieflijk klein dorpje ergens tussen Limoges en Brive,  zit tegenover de kerk al sinds mensenheugenis een goedlopend en in de hele regio bekend en geliefd restaurant in een voor de streek typisch huis uit het begin van de vorige eeuw.

En het staat te koop voor €200.000

Na het nemen van de afslag op de snelweg rijdt u er in ongeveer twaalf minuten naar toe. Op de slingerende route door de bossen komt u door een dorp met voorzieningen als een bakker, postkantoor, supermarkt en een Bar Tabac. U rijdt nog een paar minuten door en passeert een mooi meer en een klein riviertje. De hoogteverschillen worden nu wat groter terwijl u verder rijdt door het glooiende landschap langs de wereldwijd bekende Limousinkoeien in groene weiden afgewisseld met uitgestrekte bossen en af en toe een karakteristieke boerderij.

Dan komt u bij de afslag met de naam van uw bestemming er op. Tussen twee huizen door rijdt u een wat smaller weggetje in en moet u even een beetje de berm in voor een tegenligger die u hiervoor vriendelijke bedankt. Na een paar honderd meter gaat de weg weer wat omhoog en na de bocht rijdt u het dorp in. Nog een keer naar rechts afslaan en u parkeert voor de deur van uw bestemming.

En u bent niet de enige: het is druk voor de lunch op deze zonovergoten doordeweekse dag. Nadat een paar Engelsen op amicale wijze zijn onthaalt door de eigenaresse wordt ook u warm verwelkomt

 

De Lunch

Bij binnenkomst in het gezellige restaurant valt meteen de grote hangende haard op en hoe ruim het restaurant is opgezet. In de gauwigheid ziet u 16 couverts, maar er is duidelijk ruimte voor wat meer stoelen. Verder ziet u een mooie retro wijnklimaatkast staan met twee oude weegschalen en een grote bos wilde bloemen er op.  Een grote houten kast staat tegenover de eenvoudige bar.

In de deuropening van de keuken, naast het barretje, staat de Chef te kletsen met een Frans stel. In een glimp ziet u het rvs van een koelwerkbank met een houten kist groenten er op die duidelijk uit de eigen moestuin komen.

Omdat de gastvrouw nog even bezig is met het aperitief van de andere gasten bonjourt de Patron-cuisinier u vast door naar buiten.

Onder boompjes staat een aantal met rood-wit geblokte tafelkleden gedekte tafels ingedekt te wachten. Er is er nog eentje vrij dus die zal voor jullie zijn. Een grote parasol zorgt voor wat broodnodige schaduw in de weelderig groene tuin. Met een duidelijk Nederlands accent hoort u de gasten even verderop het menu doorspreken met de gastvrouw: huisgemaakte Tête de veau en paté de foie gras, steak tartare, clafoutis… We zijn in Frankrijk.

Na de lunch, als de andere gasten vertrokken zijn, komen de chef en de gastvrouw even aan tafel. Omdat jullie er niet alleen voor het eten zijn, maar wellicht de nieuwe eigenaren worden, nemen ze jullie mee voor een rondleiding.

De rondleiding

Omdat we toch al buiten zijn beginnen we met de tuin.

Het terrein

Door een poort achteraan het terras steken we door naar de moestuin. Benieuwd naar de tuin en moestuin? Maak een inlog aan!

Het huisje

Het aparte huisje, aan de andere kant van de tuin heeft een opknapbeurt nodig maar zou uitstekend dienst kunnen doen als chambre d’hòtes. Momenteel wordt het met name gebruikt voor opslag.

Meer foto’s? Maak een inlog aan en krijg direct toegang!

We lopen weer terug naar binnen en beginnen boven.

Appartement

Het boven het restaurant gelegen appartement van ongeveer 60m2 heeft een ruime woonkamer met mezzanine, een slaapkamer en een ruime badkamer. Uitgebreide beschrijving? Log in!

Restaurant en keuken

Voor een uitgebreide beschrijving maak je een inlog aan!

De omgeving


De regio kenmerkt zich door de groene heuvels met Limousinkoeien (die het hele jaar door in kleine kuddes buitenlopen) in de tussen de bossen gelegen weilanden en slingerweggetjes naar mooie dorpjes en de vele kleine boerderijen en producenten van “Produits de ferme”. De Clafoutis, een desserttaart op basis van zwarte kersen overgoten met een licht beslag, komt uit de streek en ook de Creusois, een hazelnoottaart komt hier vandaan.

Het is een van de groenste delen van Frankrijk met vele meertjes en riviertjes. Het departement Corrèze ligt in de regio Limousin in de Nouvelle-Aquitaine, net naast en boven de Dordogne. Vele dorpjes en kastelen zijn een bezichtiging waard, maar ook de natuurgebieden en watersportplekken zijn beroemd.

In de directe omgeving is er de mogelijkheid om te zwemmen, vissen en kanoën en bijvoorbeeld paardrijden. De streek leent zich ook uitstekend om te wandelen en fietsen of om te toeren langs de vele interessante steden als Limoges, Brive en Périgueux.

Voor nog meer informatie over de omgeving maak je een inlog aan voor directe toegang!

Samenvatting

Het bedrijf is instapklaar en al jaren florerend. De overname is inclusief alle restaurantmeubels en andere horecahardware en dus instapklaar voor de nieuwe ondernemers. Er zijn nog mogelijkheden om de exploitatie uit te breiden met meer couverts. Maar met name ook de mogelijkheid om een chambre d’hotes te beginnen is een grote plus. Het extra huisje zou hier (afhankelijk van vergunning) zeer geschikt voor zijn.

Mooie kans om als ondernemers(stel) middenin Frankrijk de -betaalbare- droom van een eigen restaurant mét woonruimte waar te maken. Er is hier nog de rust en ruimte voor een onbezorgd leven, schone lucht, veel natuur, aardige mensen en eerlijke producten. En toch  in de buurt van alle noodzakelijke en prettige voorzieningen.

Open voor lunch en diner woensdag tot en met zaterdag, op zondagen ook voor de lunch. De klandizie bestaat naast Fransen uit met name Nederlanders, Belgen en Engelsen die in de streek woonachtig of op vakantie zijn.

Achter het restaurant vinden we een ruime gesloten keuken en spoelkeuken en een voor invaliden geschikt toilet dat net als het restaurant voldoet aan de Franse normen op dit vlak.

In de buurt leveranciers van allerlei (streek)producten maar ook grote in horeca gespecialiseerde leveranciers.

 

Te koop

  • Onroerend goed en bedrijfsinventaris te koop voor €200.000 exclusief notariskosten en belastingen
  • Informatie over de risico’s waaraan dit object wordt blootgesteld, is beschikbaar op de website van Georisk: www.georisques.gouv.fr
  • Geen verkoopmakelaar, acquisitie wordt niet op prijs gesteld
  • Terrein van circa 3500m2
  • Tuin, terras, moestuin en fruitbomen
  • Eigen parking tussen restaurant en huisje
  • Ingericht restaurant en keuken: startklaar
  • Exploitatie onder Permis d’exploitation licence 4
  • Appartement met mezzanine, slaapkamer, grote badkamer. Totaal circa 60m2
  • Huisje van ongeveer 70mover twee verdiepingen, momenteel extra opslag
  • Verwarming door, naast de open haarden, gas uit tank
  • Elektriciteit en water “de Ville”
  • Riolering, septic tank en vetvangput. Alles op norm
  • Elektra is nieuw, behalve kleine huisje.
  • Glasvezel internetaansluiting mogelijk
  • DPE opgemaakt in 2015. Wordt vernieuwd
  • Destijds: Energieklasse D, GES: E

 

Foto’s januari 2022


Helaas, je hebt niet het recht om deze inhoud te bekijken..

Gebruik het formulier om direct toegang te krijgen tot het ledendeel van de site met nog meer foto’s, de locatie en veel meer.

Contact

Deze site geeft naar onze mening een goed eerste beeld van deze locatie en de mogelijkheden. Maar er is natuurlijk meer: meer foto’s, de exacte locatie, inrichting van het restaurant en de keuken en informatie over de huidige exploitatie. Mocht u toegang tot de gedetailleerde informatie wensen, dan kunt u hier een inlog aanmaken. Heeft u nog vragen dan kunt u die het makkelijst stellen via het formulier hieronder.

Het betreft hier de verkoop van een lopend bedrijf. Dit proces vraagt om discretie en daarom verzoeken wij u niet rechtstreeks contact op te nemen met de ondernemer(s), personeel, accountant, leveranciers of andere personen die een relatie met het bedrijf hebben. Bezichtiging van het object vindt alleen plaats op afspraak.

Frequently Asked Questions

Dit deel is alleen voor ingelogde gebruikers. Vraag een login aan!

 

 

Dit is een advertentie. Foodsoul is niet verantwoordelijk voor de inhoud en is niet de verkoper van het object maar ondersteunt de eigenaren in de online presentatie. Zie hiervoor ook onze voorwaarden&condities.